Avensi

Den siste tiden har mange fått hverdagen sin snudd opp ned, kravet til omstilling har vært stort – både på hjemmebane og i arbeidslivet. Hjemmekontoret har blitt innført mer eller mindre permanent, og kommunikasjon med omverdenen har måttet skje digitalt. «Vi snakkes på Teams» var et standarduttrykk mange brukte før, men som har blitt en selvfølge nå. Men, hva tenker vi om denne forandringen? 

Noen vil kanskje tenke at dette er en forandring de ikke liker, mens andre vil si at bruk av hjemmekontor og digital kommunikasjon er en revolusjon de lenge har ønsket seg. Jeg er i den sistnevnte kategorien, men har ingen vanskeligheter med å skjønne de som mener det motsatte. Det er rett og slett ganske mye man må sette seg inn i for at det digitale arbeidsliv skal flyte like godt eller bedre enn det analoge for mange. 

Hvem har vel ikke irritert seg grenseløst over all plingingen fra alle de digitale dingsene vi eier, og tenkt at “dette driver meg til vanvidd”. Eller at man ikke har forstått alle de forskjellige mulighetene som finnes – og som man kan, bør eller skal kunne når man skal kommunisere digitalt med andre – og på riktig måte. Dette er irritasjoner jeg ofte hører folk snakker om, og da har det ofte endt opp i små utblåsninger og anekdoter fra dem om hvordan alt var lettere før.

Noen ting var kanskje lettere før, eller det føltes lettere, fordi det var kjente løsninger. Hvordan skal man for eksempel unngå å få så mange pling i løpet av en dag? Når jeg har forklart hvordan man kan tilpasse varslene og fjerne det man ikke ønsker å bli varslet så ofte om, så har jeg ofte hørt et lettelsens sukk fra personen i andre enden. Når jeg i tillegg forklarer hvordan man kan @-tte folk i Teams og at det er forskjell på meldingstyper man kan sende til hverandre, så skjønner enkelte at her er det muligheter man ikke har sett så mye på tidligere. Se bare på vår lille historie under, som for øvrig er hentet fra kurset Innføring i Teams – som vi akkurat har laget ferdig.

Fredrik historie Microsoft Teams

Hva tenker vi i Avensi om bruk av Microsoft Teams? 

Det krever litt tid og innsats for å lære seg et nytt verktøy og nye måter å jobbe på som, for eksempel Microsoft Teams. Men hvordan skal dere gå fram når nye verktøy skal tas i bruk og dere skal tilpasse gamle arbeidsmåter til nye verktøy? Vi tror at nøkkelen til å lykkes er å gjøre opplæringen så virkelighetsnær som mulig. Man bør ikke bare vise mulighetene i verktøyene - det er lurt å sette det som skal læres inn i en kontekst også. Derfor er det viktig å jobbe med konkrete problemstillinger, som folk kan kjenne seg igjen i, under modelleringen. Det er da spørsmålene og ideene til ny og god bruk kommer best fram. Uten kontekst, vil man ofte glemme mye av det man lærer, fordi det ikke kobles til det som faktisk blir gjort i egen arbeidshverdag.  

Vi bruker Microsoft Teams på en måte vi synes er effektiv, og har lært oss å utnytte de mange mulighetene dette gir oss. Dette har imidlertid ikke skjedd av seg selv – det har krevd at vi er bevisste bruken og blir kjent med de små “skattene” som ligger i programmet. Kanskje vi kan hjelpe deg med å finne gullkorn også – slik at dere virkelig kan dra nytte av investeringen dere har gjort!
Kontakt oss gjerne så finner vi ut av det sammen. 
Likte du artikkelen? Da foreslår vi God kommunikasjon er vanskelig.

Microsoft Teams Fredrik GIF

 

Bli god i Teams

I en hektisk jobbhverdag er det utfordrende å jobbe effektivt og strukturert. Hvordan kan du endre og forbedre arbeidsmåtene dine? Det setter vi fokus på i dette innføringskurset i Teams.
 
Det vi viser her vil endre din arbeidshverdag
Teams kurs, Avensi