Avensi

Microsoft har en rekke produkter som mange jobber med til daglig. Microsoft 365 er en samlepakke som gir deg mange forskjellige verktøy, og som stadig utvikles til å dekke enhver bedrifts behov. Men vet du egentlig hva du har tilgjengelig når du har startet å abonnere – og vet du hva du skal bruke de forskjellige verktøyene til? Det skal jeg gi deg et lite innblikk i.  

Vi jobber forskjellig, og det er mange av oss som kanskje ikke føler at vi trenger å lære oss så mange måter å arbeide digitalt på. “Det blir rett og slett for mange verktøy å forholde seg til”, er noe mange som sier til meg. Og det er sant - det kan bli for mye, og det gjør at man kanskje mister litt oversikt over alle apper og funksjoner man er innom i løpet av en dag. Det som man derimot bør se litt forskjell på, er de faste verktøyene man bruker til daglig, for eksempel Teams, Word og Excel - og de verktøyene man vet man kan bruke hvis man ser det kan dekke et behov i noen andre situasjoner. Det er jo ikke alltid man skal bruke et nytt verktøy fast, men å vite om at det finnes – det kan være lurt.  

Ta for eksempel en app som Forms. Skal man lage undersøkelser, er det en app man heller bruker enn å lage undersøkelsen i Word. Ikke bare fordi det er lettere å svare på en undersøkelse i Forms, men også fordi det er mange flere muligheter til å analysere svarene man får. Man får dermed bedre oversikt over resultatet av undersøkelsen, og det blir lettere å vise fram til andre i etterkant.  

Et annet eksempel er når man skal få andre til å godkjenne dokumenter eller filer man har jobbet med, kanskje en avdelingsleder. Da pleier mange å sende en e-post med vedlegg, eller skrive ut og legge i posthylla til den som skal godkjenne. Det finnes en app i Teams som gjør prosessen enda enklere. En godkjennings-app, der man legger ved det som skal godkjennes, og der den som har myndighet til å godkjenne får et varsel om ny godkjenningsforespørsel og kan godkjenne rett i appen. Alle parter får varsel om status, og man slipper de ekstra stegene som trengs når det skal sendes en e-post eller skrives ut noe.  

Det fine med å abonnere på Microsoft 365, er at alle disse verktøyene er inkludert i pakken – uten ekstra kostnad. For å kunne ta ut potensialet i alt det man får tilgang til, kreves det litt innsats fra brukeren; det å utforske apper man ikke har hørt om – og se hva slags muligheter som finnes. Man må prøve dem ut i prosjekter man driver med, for å se om det kan effektivisere arbeidet og gjøre prosesser lettere å utføre. Det er jo det mange streber etter – å finne den beste måten å få utført et arbeid på.  

Hva tenker vi i Avensi  om bruk av Microsoft 365

Å kunne skaffe seg en totaloversikt over alle muligheter en tjeneste man abonnerer på, eller har kjøpt lisens til, er ikke like enkelt. Mange bruker tid på å lete selv, noe som kan være en god tilnærming for å finne de skjulte skattene som ligger her. Andre får gode tips fra kollegaer, men det finnes også de som ikke vet hvordan de skal komme i gang.   

Det kan være en utfordring å aktivt lete etter alle finesser og funksjoner på egenhånd – så her kan det være en god investering å få litt hjelp med på veien av noen som har den nødvendige innsikten.  

Vi i Avensi søker stadig etter måter å forbedre vår digitale arbeidshverdag på, og lærer oss nye ting som vi deler med hverandre og bruker i praksis. Dette gjør at vi utvikler oss , og får inspirasjon til å gjøre en enda bedre jobb. Vi kan hjelpe dere med å få bedre arbeidsflyt – og tipse om de beste app’ene dere kan ta i bruk. Ta kontakt – så graver vi etter gullet sammen!  

Bli god i Teams

I en hektisk jobbhverdag er det utfordrende å jobbe effektivt og strukturert. Hvordan kan du endre og forbedre arbeidsmåtene dine? Det setter vi fokus på i dette innføringskurset i Teams.
 
Det vi viser her vil endre din arbeidshverdag
Teams kurs, Avensi

Likte du artikkelen? Da foreslår vi  Strategisk kompetanseheving